نقد و بررسی تخصصی
در طول سالهای اخیر شاهد بزرگ و بزرگتر شدن اندازهی گوشیهای هوشمند بودهایم. از به وجود آمدن دستهی جدید فبلتها گرفته تا استفادهی تبلت های 7 اینچی به عنوان گوشیهای موبایل. از این رو اکثر سازندگان گوشیهای موبایل، سعی در بزرگتر کردن اندازهی گوشیهای هوشمند خود داشتهاند؛ حتی شرکتهایی که این عمل را مورد سخره قرار میدادند. همان طور که میدانید این نوع گوشیها با استقبال خوب کاربران در سرتاسر نقاط جهان همراه بوده. اما سازندگان باهوش، هیچ گاه از اهمیت و جایگاه والای گوشیهای مینی غافل نشدهاند و برای این که نشان دهند، کاربران این نوع گوشیها از چه اهمیت بالایی نزد آنها برخوردارند، دست به تولید نسخهی کوچک شدهی پرچمدار خود زدهاند. سامسونگ، الجی، سونی و اچ تی سی از جمله سازندگانی هستند که تا کنون قدم در این حوزه نهادهاند. اما شرکت کره ای سامسونگ با تولید سه پرچمدار مینی، در صدر تولیدکنندگان نسخهی کوچک پرچمداران دنیا به حساب میآید. سونی نیز برای نخستین بار و در ابتدای سال 2014، از نسخهی کوچک شدهی پرچمدار خود به نام اکسپریا Z1 Compact رونمایی به عمل آورد. گوشی کوچکی که اگر لقب «پرچمدار» را به آن بدهیم، چندان سخن گزاف و بیهوده ای نگفتهایم. به واقع سونی با تولید Z1 compact تعریفی جدید از نسخهی کوچک پرچمداران به کاربران معرفی نمود و نشان داد که این شرکت جز در اندازه، تفاوت چندانی بین پرچمداران و نسخهی کوچک شدهی آنها قائل نیست. سونی برای تولید دومین نسخهی پرچمدار خود، حدود 9 ماه به خود استراحت داد و دومین پرچمدار مینی خود را به نام Z3 Compact و در سپتامبر سال 2014 معرفی نمود. گوشی که همانند Z1 Compact شخصیت یک پرچمدار را دارد و با تمام مینیهای جهان متفاوت است.
طراحی و ساخت
در نگاه اول به اکسپریا Z3 Compact متوجه شباهت بسیار زیاد این پرچمدار با گوشی آیفون اپل بودیم. اما به هیچ عنوان نمیتوان این طور پنداشت که شرکت خلاق سونی، طراحی این گوشی خود را از گوشیهای شرکت اپل تقلید کرده. به واقع آن چیزی که این گوشی را بسیار شبیه به گوشی اپل کرده، لبه های آن میباشد. Z3 Compact بر خلاف Z3 که دارای لبه های گرد فلزی بود، از لبه های پلاستیکی و نه چندان گرد بهره میبرد. نکتهی قابل تامل دیگری که در نخستین تجربه با Z3 Compact برخوردیم، ضخامت آن بود. Z3 Compact برخلاف Z3 که دارای ضخامت بسیار کم 7.3 میلی متر بود، کمی ضخیم به نظر میرسید و ضخامت این گوشی به 8.6 میلی متر میرسد. اما همان طور که میدانید، ضخامت زیاد گوشیهای موبایل امری سلیقه ای میباشد و ممکن است ضخامت نسبتا زیاد این پرچمدار کوچک، نزد برخی افراد جذاب و دوست داشتنی باشد. آن چیزی که در مورد طراحی سونی اکسپریا Z3 Compact مسلم است و جای هیچ گونه حرف و سخنی در مورد آن وجود ندارد، طراحی متفاوت آن نسبت به Z3 میباشد. اگر به خاطر باشید طراحی اکسپریا Z1 Compact بسیار شبیه به Z1 بود، اما این بار و در Z3 Compact، سونی طراحی نسخهی مینی پرچمدار خود را با کمی تفاوت نسبت به Z3 تولید نمود. خبر بد برای دارندگان این گوشی آن که، در بدنهی اکسپریا Z3 Compact فلز دیده نمیشود. اما همچنان سونی زبان طراحی معروف خود یا همان «آمنی بالانس» را در Z3 Compact آورده تا شباهت طراحی، در بین تمام پرچمداران سونی حفظ شود.
اگر نگاهی به طول و عرض دو گوشی Z3 Compact و Z1 Compact بیندازید، متوجه برابری این اعداد میشوید.
این در حالی است که اندازهی نمایشگر جدیدترین نسخهی مینی پرچمدار سونی نسبت به نسل قبلش، 0.3 اینچ بزرگتر شده. بنابراین از این دو مطلب گفته شده، میتوان نتیجه گرفت که با وجود بزرگتر شدن نمایشگر Z3 Compact نسبت به Z1 Compact، سونی توانسته به طور هنرمندانه ای مقدار حاشیهی Z3 Compact را کاهش دهد.
بالای نمایشگر Z3 Compact محل قرارگیری لنز دوربین 2.2 مگاپیکسلی، نمایشگر LED، خروجی صدای مکالمه و چندین سنسور میباشد. با قرارگیری دکمهی «بک»، «هوم» و «مالتی تسکینگ» بر روی صفحه نمایش این گوشی، حاشیهی پایین نمایشگر این گوشی تنها میزبان بلندگو میباشد.
یکی از تفاوتهای بزرگی که در طراحی Z3 Compact نسبت به Z1 Compact دیده میشود، مکان قرار گیری بلندگوهای آن میباشد. اگر به خاطر داشته باشید، اکسپریا Z1 Compact تنها از یک بلندگو آن هم در لبهی پایینی بهره میبرد. اما سونی برای نخستین بار از دو بلندگو (در بالا و پایین نمایشگر) در گوشیهای مینی سری Z خود یعنی در اکسپریا Z3 Compact استفاده نمود که این حرکت را میتوان بسیار شبیه به گوشیهای شرکت اچ تی سی دانست. این دو اسپیکر استریو از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بوده و ما به شما این قول را میدهیم که در زمان گوش دادن به موسیقی از این گوشی، نهایت لذت را خواهید برد. اما اگر بخواهیم از لحاظ زیبایی شناسی صحبت کنیم، باید اسپیکرهای استریوی گوشیهای اچ تی سی را برتر از بلندگوهای Z3 Compact بدانیم.
با دکمهی پاور گوشیهای سونی که آشنا هستید. همان دکمهی فلزی و برجسته ای که در تمام گوشیهای سری Z سونی وجود دارد و میتوان از آن به عنوان زگیل گوشیهای سونی نام برد! در مجموع میتوان این دکمه را نشان گوشیهای سونی دانست. اما تفاوت کوچکی که بین دکمهی پاور Z3 Compact با Z1 Compact وجود دارد، در حلقهی دور این دکمه میباشد. اگر به خاطر داشته باشید، دور دکمهی پاور Z1 Compact حلقهی کوچکی وجود داشت که این حلقه از Z3 Compact برداشته شده. همچنین باید گفت که سونی بهترین جای ممکن برای این کلید را در نظر گرفته و هنگامی که گوشی را در یک دست بگیرید، هیچگونه مشکلی برای استفاده از این کلید کاربردی نخواهید داشت. چینش و اندازهی کلیدهای موجود بر لبهی Z3 Compact نسبت به Z1 Compact تغییری نکرده و به ترتیب کلیدهای پاور، کم و زیاد کردن صدا و شاتر بر روی لبهی سمت راست قرار گرفتهاند.
بر روی لبهی سمت چپ این گوشی شیار microSD، پورت microUSB و سیم کارت نانو وجود دارد که با کاوری هم جنس و هم رنگ با لبهی گوشی، پوشانده شده است.
مرکز لبهی سمت چپ این گوشی محل اتصال مغناطیسی گوشی به داک میباشد که کاربران میتوانند به طور بی سیم گوشی خود را شارژ نمایند.
همچنین در لبهی پایینی این گوشی دو سوراخ کوچک مربوط به محل قرارگیری بند و میکروفون اصلی تعبیه شده است.
در طرف مقابل نیز جک استاندارد 3.5 میلی متری باز، به همراه میکروفون ثانویه دیده میشود. گفتنی است که این جک 3.5 میلی متری همانند Z2 ضد آّب بوده و هیچ درپوشی برای آن در نظر گرفته نشده.
اگر به خاطر داشته باشید، سونی اکسپریا Z1 Compact تنها شامل چهار رنگ سفید، مشکی، لیمویی و صورتی بود که از این بین میتوان رنگ لیمویی و صورتی را به عنوان خاص ترین رنگ اولین پرچمدار مینی سونی برگزید. اما سونی این دو رنگ خاص Z1 Compact را حذف و به جای آن از دو رنگ پرتقالی و سبز در Z3 Compact استفاده نمود. در مجموع سونی اکسپریا Z3 Compact در سه رنگ سفید، مشکی، پرتقالی و سبز ارائه میگردد.
گواهینامه ی IP68
گواهینامه ی IP68 را باید بالاترین و بیشترین میزان مقاومت در برابر آب و گرد و غبار بین تمام گوشیهای هوشمند و غیر هوشمند دانست که سونی در اکسپریا Z3 Compact به کار برده. اکسپریا Z3 Compact میتواند حداکثر تا عمق 1.5 متر و به مدت 30 دقیقه در آب شیرین از خود مقاومت نشان دهد. همچنین این گوشی کاملترین مقاومت در برابر گرد و غبار را در بین همهی گوشیهای جهان از خود نشان میدهد. با این اوصاف میزان مقاومت اکسپریا Z3 Compact در برابر آب نسبت به نسل قبلی خود هیچ تغییری پیدا نکرده و تنها مقاومت آن در برابر گرد و غبار نسبت به Z1 Compact کاملتر گشته.
تا قبل از این گمان میکردیم که بی چون و چرا باید شرکت سونی را در زمینهی گوشیهای مقاوم در برابر آب پیشتاز دانست و حریف چندان جدیای برای این سازنده متصور نمیشدیم. اما بدون هیچ تعصب و جانب داری باید سامسونگ را حریفی جدی برای این شرکت ژاپنی به حساب آورد و آن را باید در برخی زمینه ها برتر از این شرکت ژاپنی دانست. سونی بعد از آن که در اکسپریا Z1 درپوش جک 3.5 میای متری را حذف نمود و به عبارتی آن را ضد آب کرد، دیگر درپوشی از پرچمداران خود را حذف نکرد. اما این بار شرکت کره ای سامسونگ بود که در این زمینه کمی از خود خلاقیت نشان داد و برای پورت microUSB گوشی گلکسی S5 mini (که محصولی ضد آب بود)، هیچ درپوش و کاوری در نظر نگرفت. خبر بد در مورد Z3 Compact آن که همچنان پورت microUSB این گوشی ضد آب نبوده و باید تمام درپوشهای این گوشی اعم از درگاه microUSB را کامل بپوشانید تا این گوشی جان سالم از آب بیرون آورد.
اما بدون هیچ شک و شبه ای باید پرچمداران سونی را در زمینه مقاومت در برابر آب و گرد و غبار برتر از پرچمدار و یا نسخهی مینی پرچمدار ضد آب سامسونگ دانست. اگر به یاد داشته باشید؛ در نقد گلکسی S5 گفتیم که این گوشی عملکرد چندان جالبی در زمینهی ضد آب بودن نداشت و با مشکلاتی روبرو میشد. اما Z3 Compact نیز همانند سایر پرچمداران گذشتهی این شرکت، مقاومت خوبی در برابر آب از خود نشان میدهد و کاربر را اذیت نمیکند.
صفحه نمایش
سونی اکسپریا Z3 Compact مجهز به یک نمایشگر 4.6 اینچی از نوع IPS است که رزولوشن 720 در 1280 پیکسل و تراکم پیکسلی 319 پیکسل بر هر اینچ را ارائه میدهد. شاید بتوان نسخهی مینی پرچمداران سونی را تنها سری گوشیهای سونی دانست که تمام اعضای آن مجهز به پنل با کیفیت IPS میباشد.
در ظاهر این گونه به نظر رسد که وضوح تصویر گوشی Z3 Compact درست همانند Z1 Compact بوده و بر روی HD درجا زده و یا تراکم پیکسلی این گوشی نسبت به نسل قبل خود کمتر شده است. اما باید گفت که سونی به شیوه ای دیگر و به صورت خزه گونه ای در حال ارتقا و بالا بردن سطح کیفی نمایشگرهای گوشیهای مینی سری Z خود میباشد.
یکی از ارتقاهای ملموسی که نمایشگر Z3 Compact نسبت به Z1 Compact داشته، رنگ سفید صفحه نمایش میباشد. رنگ سفید به نمایش در آمده در این گوشی نسبت به نسل قبلی خود سفید تر و روشنتر بوده و به اصلاح خود نمایندگان سونی، رنگ سفید آن کول تر میباشد. مزیت دیگر نمایشگر این گوشی در مقایسه با Z1 Compact، در میزان روشنایی آن میباشد.همچنین نمایشگر سونی اکسپریا Z3 Compact از حساسیت بسیار بالایی برخوردار بوده و به کوچکترین لمس شما پاسخ خواهد داد. آنقدر تاچ این گوشی خوب و عالی است که ما جمله ای بهتر از «تاچش رو هوا هم کار می کنه» برای نمایشگر این گوشی پیدا نکردیم! همان طور که میدانید قاب پشت و نمایشگر اکسپریا Z3 Compact هم جنس بوده و از شیشه تشکیل شدهاند. بدین صورت میتوان گفت که مزایا و معایب هر دو قاب یکسان میباشد. همان طور که گفتیم قاب پشتی این گوشی جاذب بسیار خوبی برای اثر انگشت میباشد و به راحتی لکه های چربی بر روی این قاب مینشیند. نتیجتا میتوان این شرایط را برای نمایشگر این گوشی بسط داد و گفت که نمایشگر این گوشی هم مستعد در جذب اثر انگشت دارد.
دوربین
بخش دوربین گوشی Z3 Compact جزو آن قسمتهاییست که نسبت به اکسپریا Z3 هیچ تغییری پیدا نکرده است. راهکار سونی در کیفیت دوربینهای پرچمدار خود را میتوان تا حدی شبیه به اپل دانست. سونی از محصول سال 2013 خود یعنی اکسپریا Z1 تا محصول نیمهی دوم سال 2014 یعنی اکسپریا Z3 و Z3 Compact دست بر روی رزولوشن دوربین نگذاشته و بر روی 20.7 مگاپیکسل درجا زده و خواسته به نوعی همانند شرکت اپل تنها کیفیت دوربین خود را بالا برد تا صرفا مگاپیکسل دوربینش را!
یکی از قابلیتهای خاص و ویژه ای که سونی به دوربین Z3 Compact اضافه نموده و بر روی آن مانور زیادی داده، عکاسی در شرایط نوری ضعیف و کم نور میباشد. سونی اکسپریا Z3 Compact قادر به ثبت عکسهایی عالی در تاریکی مطلق است که کمتر پرچمداری در دنیا چنین توانایی را دارد. اکسپریا Z3 Compact دارای نور سنجی بسیار عالی است و میتواند در شرایط نوری ضعیف عکسهای با کیفیتی را برایتان ثبت نماید.
اما این تمام ماجرا در مورد این قابلیت Z3 Compact نبود؛ چرا که نور سنجی دوربین Z3 Compact تنها در مورد اشیای نزدیک خوب عمل میکند و میتواند نور خوبی برای آنها در نظر بگیرد. در طرف مقابل، این دوربین نمیتواند به خوبی اشیای نزدیک، برای اشیاهای دور نورسنجی کند. از این رو کیفیت عکس اجسامی که در فاصلهی دور از لنز دوربین این گوشی قرار دارند، نامطلوب میباشد.
نکتهی خوب و مثبتی که در دوربین گوشی Z3 Compact سونی دیده میشود، عدم برجستگی لنز دوربین آن میباشد. همان طور که میدانید پرچم داران سال 2014 شرکتهای سامسونگ و اپل، همگی دارای لنز برجسته بودند که سبب آزردگی کاربران این گوشی میشد. اما با وجود لنز 20.7 مگاپیکسلی Z3 Compact و بالا رفتن کیفیت آن نسبت به Z1 Compact، همچنان لنز این دوربین همسطح با قاب پشتی میباشد و در هنگام قرار دادن آن بر روی سطح صاف به مشکلی بر نخواهید خورد.
عکسهای گرفته شده با دوربین این گوشی در روشنایی روز، از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بوده و بسیار عالی ارزیابی میشوند. به واقع تفاوت عمدهی دوربین دو گوشی Z3 Compact و Z1 Compact سونی را میتوان در شارپنس آنها دانست. جایی که اکسپریا Z3 Compact از شارپنس بیشتری نسبت به Z1 Compact برخوردار است.
سخت افزار
با توجه به این که پرچمداران سونی زودتر از سایر کمپانیهای مختلف آپدیت میشوند، نباید انتظار ارتقای چشمگیر سخت افزار پرچمداران این شرکت را نسبت به نسل قبلی خود را داشت. سونی اکسپریا Z3 Compact نیز به هیچ عنوان از این قاعده مستثنی نبوده و سخت افزار آن نسبت به نسل قبلی خود یعنی اکسپریا Z1 Compact تغییر چندانی پیدا نکرده. دومین پرچمدار مینی سونی مجهز به چیپ Snapdragon 801 ساخت شرکت کوالکام است که بر روی آن پردازندهی چهار هسته ای Krait 400، پردازندهی گرافیکی Adreno 330 و رم دو گیگابایتی قرار گرفته. پردازندهی چهار هسته ای این گوشی قادر خواهد بود تا با حداقل سرعت 300 مگاهرتز (معادل با 0.3 گیگاهرتز) و با حداکثر سرعت 2.4576 گیگاهرتز (تقریبا برابر با 2.5 گیگاهرتز) دستورات موجود در این دستگاه را پردازش نماید.
پس از این که آیفون 5S به مدت یک سال، عنوان تنها گوشی 64 بیتی دنیا را یدک کشید، سرانجام شرکت اچ تی سی با دیزایر 820 موفق به تولید دومین گوشی 64 بیتی بازار شد تا شرکت اپل را از این تنهایی درآورد و خود را به جمع سازندگان گوشیهای 64 بیتی ببیند. اما 64 بیتی بودن پردازندهی گوشی اچ تی سی کمی با شرکت اپل تفاوت میکند. اپل پردازندهی 64 بیتی خود را در بهترین گوشی (سال 2013 خود) به کار برد و در طرف مقابل شرکت اچ تی سی این نوع پردازنده را در گوشی میان ردهی خود یعنی دیزایر 820 به کار برد. نکتهی جالب این جاست که هیچ یک از سازندگان گوشیهای اندرویدی، تا به حال در هیچ یک از پرچمداران خود از پردازندهی 64 بیتی استفاده ننمودهاند. در این بین به طور اخص میتوان به اکسپریا Z3 و Z3 Compact اشاره نمود. سونی نه در گوشیهای میان رده و نه در پرچمدارانش (تا کنون) از پردازندهی 64 بیتی استفاده ننمود و جدیدترین دست پخت این کمپانی نیز دارای پردازندهی 32 بیتی میباشد.
بر اساس بنچ مارک معروف و قابل اعتماد AnTuTu، سونی اکسپریا Z3 Compact نمرهی عالی و خارقالعادهی 41814 را کسب نمود. اما در رده بندی برترین گوشیهای اندرویدی این بنچ مارک، Z3 Compact رتبهی 4 ام را کسب نمود. مقامی که بالاتر از گوشیهایی همچون گلکسی نوت 3، اکسپریا Z2 و Xiaomi MI3 و پایینتری از پرچم دارانی چون اچ تی سی One M8t، Xiaomi MI 3W، گلکسی S5 میباشد.
علاوه بر این سونی Z3 Compact در قسمت تک هسته ای بنچ مارک Geekbench 3 نمرهی 959 و در قسمت چند هسته ای نمرهی 2665 را کسب نمود که نشان از عملکرد بی نقص و عالی این پرچمدار دارد.
باتری
سونی اکسپریا Z3 Compact مجهز به یک باتری 2600 میلی آمپر ساعتی است که نسبت به باتری 2300 میلی آمپر ساعتی Z1 Compact، افزایش ظرفیت 300 میلی آمپر ساعتی داشته. اما باید بگوییم که Z3 Compact همانند پدر بزرگش Z3، از باتری قدرتمندی برخوردار بوده و میتواند تا بیش از 880 ساعت (معادل با 36 روز) در حالت استندبای شارژ نگه دارد. همچنین کاربران این گوشی قادر خواهند بود تا بیش از 12 ساعت به مکالمهی ممتد با این پرچمدار بپردازند.
حالت Ultra Power Saving Mode در گلکسی S5 را که به خاطر دارید. در این حالت ویژه، رنگ صفحه نمایش گوشی به رنگ سیاه و سفید در میآمد و کاربر تنها اجازهی استفاده از برخی برنامه های این گوشی را داشت. به واقع این قابلیت در پرچمدار سامسونگ میتوانست میزان شارژدهی گوشی را به طور قابل توجهی افزایش دهد تا کاربران بتوانند زمان بیشتری با این گوشی کار کنند. حال این ویژگی به نوع دیگری در Z3 Compact آورده شده. سونی علاوه بر حالت STAMINA در اکسپریا Z3 Compact از حالت ویژهی Ultra STAMINA استفاده نموده که میتواند میزان شارژدهی گوشی را به طور چشم گیری افزایش دهد. در عمل نه تنها سونی را باید بابت استفادهی قابلیت مشابه با گلکسی S5 در اکسپریا Z3 Compact مورد سرزنش و نکوهش قرار نداد، بلکه باید آن را ستود. چرا که این کمپانی به شیوه ای کاملا خلاقانه ای از این روش الگو برداری نموده و در آخرین پرچمدار سال 2014 خود به کار برده. این ویژگی در Z3 Compact تنها در ماهیت با S5 مشابه بوده و در عملکرد کمی با هم تفاوت دارند. زمانی که این قابلیت را در Z3 Compact فعال نمایید، بک گراند گوشی به رنگ خاکستری در میآید و آیکونها همچنان رنگی میباشند. اتفاقی که پیش از این در گلکسی S5 شاهد آن نبودیم و همه چیز در این وضعیت به حالت سیاه و سفید در میآمد. همان گونه که از نام این ویژگی پیداست، کاربران محدود به استفاده از برخی برنامه ها هستند تا گوشی بتواند شارژ بیشتری برای کاربران نگه دارد. یکی دیگر از تفاوتهایی که بین حالت Ultra STAMINA گوشی Z3 Compact با حالت Ultra Power Saving Mode گلکسی S5 وجود دارد، برنامههایی است که کاربران میتواند در این حالت استفاده نمایند.
سیستم عامل و نرم افزار
مانند همیشه که به روز ترین و جدیدترین نسخهی سیستم عامل شرکت گوگل در زمان ارائه بر روی گوشیهای سونی اجرا میشود، بالاترین ورژن سیستم عامل اندروید یعنی 4.4.4 بر روی اکسپریا Z3 Compact ران شده. در ابتدای بحث سیستم عامل باید این نکته را بگوییم که مسئله ای که برای کاربران بسیار حائز اهمیت است، زمان ارائه آپدیت برای این سیستم عامل است. به واقع با توجه به رونمایی نسخهی 5 ام سیستم اندروید برای گوشی نکسوس 6 و تبلت نکسوس 9، کاربران پرچمداران سازنده های مختلف منتظر رسیدن این نسخه برای گوشی خود هستند. با توجه به سبقه ی خوبی که سونی در ارائه آپدیت سیستم عامل برای پرچمداران خود دارد، انتظار میرود تا این شرکت ژاپنی هر چه سریعتر جدیدترین نسخهی سیستم عامل اندروید را برای آخرین پرچمدار مینی سال 2014 خود منتشر نماید.
خوب. از صفحه لاک اسکرین شروع میکنیم. تفاوت بارزی که این صفحهی Z3 Compact نسبت به Z1 Compact داشته در ویجت ساعت میباشد. ویجت ساعت به نمایش در این گوشی کاملا متفاوت با سایر گوشیهای دیگر و یا حتی توافق جهانی میباشد! همان گونه که تماشا میکنید علامت جداکنندهی بین ساعت و دقیقه (دو نقطه) در ساعت Z3 Compact حذف گردیده و به جای آن (برای تفکیک این دو عدد) سونی عدد ساعت را بلدتر و درشتتر نشان داده. تم این گوشی نسبت به Z1 Compact تغییر چندانی نداشته و به همان سبک قدیمی سونی میباشد. افکت صفحهی لاک اسکرین به صورت جرقه ای بوده و جذاب به نظر میرسد.
یکی از قابلیتهای هوشمندی که سونی به اکسپریا Z3 Compact اضافه نموده، ویژگی کنترل هوشمند نور پس زمینه میباشد. با فعال کردن این ویژگی، بدون آن که کاربر گوشی را لمس کند، دستگاه روشن میماند. شاید تا قبل از تشریح کامل این قابلیت، حدس بزنید که این ویژگی همان امکان Smart stay به کار رفته در گوشیهای سامسونگ است و تفاوت چندانی با آن ندارد. اما این امکان با اندکی تفاوت در Z3 Compact ظاهر شده. مادامی که کاربر گوشی را در دست دارد، صفحه نمایش خاموش نخواهد شد. اما در صورتی که گوشی از دستان کاربر جدا شود، صفحه نمایش بر اساس زمان خودکار به خواب رفتن گوشی، خاموش میگردد.
حرف آخر
بدون هیچ اغراقی باید گوشیهای مینی سری Z سونی را ورای سایر گوشیهای مینی دنیا دانست. سونی به همگان ثابت کرده که تمام گوشیهای مینی سری Z این شرکت، به معنای واقعی تنها نسخهی کوچک شدهی پرچمدار خود میباشند، نه نسخهی ضعیفتر پرچم دار خود! اکنون یعنی در پاییز سال 93، چهرهی تمام گوشیهای مینی پرچمداران سال 2014 مشخص شدهاند. از الجی G3 Beat و سامسونگ گلکسی S5 mini گرفته تا اچ تی سی One mini 2 و سونی اکسپریا Z3 Compact. با توجه به توضیحاتی که داده شد، بدون هیچ شک و شبه ای باید نمایندهی سونی را در زمینهی سخت افزار و دوربین در مقایسه با سایر مینیهای سال 2014 پیشرو و البته بی رقیب دانست. به هر حال داشتن چنین امکاناتی که کاملا در حد یک پرچمدار است، برای کاربران چندان هم کم هزینه نبوده و باید هزینه ای در حد یک پرچمدار برای این گوشی دوست داشتنی پرداخت نمایند.
نظرات کاربران